Import van wijn, Cognac en Pineau des
Charentes en exclusief importeur
van Chateau Camille Gaucheraud met o.a.
Première Côtes de Blaye
  <TERUG>

Nieuwe ontdekkingen
uit een 'oud' wijnland


Beste wijnliefhebber,
Ook in een 'oud' wijnland als Frankrijk, valt nog veel 'nieuws' te beleven. Wij van Chez Jamet maken er dan ook een sport van om lekkere wijnen te ontdekken bij de kleinere producenten en deze exclusief op de Nederlandse markt te brengen. Wij laten u graag kennismaken met de werkwijze, het assortiment en de service van Chez Jamet. Met deze site hopen wij daartoe de eerste stap te zetten.

Speuren in de
Charente en omstreken

Chez Jamet is een nog jonge importeur van Franse wijnen. Gevestigd in hartje Amsterdam, maar met grote regelmaat in het Zuidwesten van Frankrijk op zoek naar mooie producten. Vanuit onze uitvalsbasis Chez Jamet in het charmante plaatsje Curac, gaan wij steeds weer op avontuur in de Charente en omliggende wijngebieden. Dit is een zeer interessante regio. De Charente zelf heeft het nodige te bieden, maar weet zich in het zuiden omringd door bekende en sommige zelfs wereldberoemde wijngebieden: Côtes du Blaye, Bourg, Fronsac, Pomerol, Saint-Emilion en - aan de overkant van de rivier de Gironde - de Medoc.

Op zoek naar wat eigenlijk?
Tijdens onze tochten kijken wij bovenal uit naar wijnboeren die kwaliteit boven kwantiteit stellen. Je zou zeggen dat alle châteaux uit dit gebied inmiddels wel zo'n beetje bekend zijn, maar niets is minder waar. De praktijk leert dat goed rondneuzen aangename verrassingen kan opleveren. Gewoon al door bij leuke restaurants te gaan eten, waarbij je er zeker niet voor moet terugschrikken om de huiswijn te proberen. Immers, iedere zichzelf respecterende 'patron' selecteert met veel zorg zijn huiswijn. Al meer dan eens hebben we op deze manier een zeer smakelijke wijn voor een schappelijke prijs aan ons assortiment kunnen toevoegen.

Ons assortiment
Doordat wij constant op zoek zijn naar aparte wijnen van doorgaans wat kleinere wijnboeren, breidt ons assortiment regelmatig uit. Op dit moment kunnen wij u keuze bieden uit de rode, witte en rosé wijnen van zo'n 20 verschillende wijnboeren uit diverse streken. Daar zijn ook enkele producten van biologische wijnbouw tussen.
De Charente is bovendien de streek waar de Cognac vandaan komt. In ons assortiment hebben wij op dit moment vier verschillende Cognacs van twee huizen. En heeft u al eens kennis gemaakt met Pineau des Charentes? Een melange van Cognac met druivensap. Deze heerlijke aperitief die koud gedronken moet worden hebben wij in wit en rosé op voorraad. Van twee verschillende huizen waarvan er één bioboer is.Persoonlijke service staat centraal
Goede, persoonlijke relaties onderhouden met 'onze' wijnboeren staat hoog bij ons in het vaandel. Dit levert veel kennis op over de wijnen en die dragen wij graag over op onze klanten. Ook geven wij u graag een of meer van de ruim 50 recepten van gerechten die met Pineau des Charentes worden bereid.
Omdat wij sterk hechten aan de extra aandacht die wij onze producten en afnemers kunnen geven, verkoopt Chez Jamet uitsluitend rechtstreeks aan bedrijven, horeca en particulier. U zult onze wijnen daarom niet aantreffen in slijterijen, groothandels of supermarkten en haalt dus gegarandeerd een exclusief product in huis. Onze voorraad ligt opgeslagen in onze kelder in Amsterdam en wordt door geheel Nederland geleverd (bezorging in groot Amsterdam is gratis).

Proeven van onze wijnen
Zoals wij dat kunnen op onze châteaux, geven wij u graag de gelegenheid om de onze verschillende wijnen te proeven. Dat is tenslotte de enige manier waarop u een afgewogen keuze kunt maken. Hiervoor maken wij graag een afspraak om, op een moment dat het u schikt, naar u toe te komen. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze wijnkelder in hartje Amsterdam!
Een andere mogelijkheid is dat u op basis van de informatie die wij u geven een bestelling doet. Wanneer uw keuze u dan niet bevalt, nemen wij de niet-geopende flessen gewoon weer terug.

Leuk om te weten
Wij kunnen ook flessen wijn met eigen naam op het etiket of een leuke (geschenk) verpakking verzorgen. Of denkt u eens aan de mogelijkheid van wijn uit het geboorte jaar van uw (klein)kind.

Tenslotte
Wij hopen u met deze informatie een eerste aanzet te geven voor een nadere kennismaking met Chez Jamet. Wilt u meer informatie over onze wijnen of een prijslijst ontvangen? Of wilt u een afspraak maken voor een proeverij? Neem dan met onderstaand formulier even contact met ons op en wij verzorgen dit graag voor u. U kunt ons natuurlijk ook even bellen: 020-420 84 77. Onder kantooruren zijn wij geopend of op afspraak. Wij hopen u snel te mogen begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Chez Jamet Wijnimport
Robert & Wilhelmina Roomer

Import van wijn, Cognac en Pineau des Charentes en exclusief importeur van Chateau Camille Gaucheraud, Première Côtes de Blaye

Molenstraat 2, 4364 AA Grijpskerke (Zld), +31(0)118-593 074
Fotoreportage boerderij Curac, E-mail: sales@ChezJametWijn.nl
KvK Amsterdam nr. 33204443

Wilt u meer informatie over onze wijnen of een prijslijst ontvangen? Of wilt u een afspraak maken voor een proeverij? Neem dan met onderstaand formulier even contact met ons op.


  <TERUG>


  uw naam
  uw telefoonnr.
  uw emailadres

 
....maar wilt u liever een berichtje aan ons zenden
via uw eigen vertrouwde emailprogramma,

klik dan
HIER.

Sales@ChezJametWijn.nl


  <TERUG>